L' apartat de notícies d'aquesta web romandrà aturat per motius de reconfiguració

06 / 10 / 2021 


La Federació ALLEM estem treballant amb nous continguts i un nou disseny de la web. Per això i per motius de millores en la configuració, aquest apartat d'Actualitat i Notícies romandràn aturats durant un temps.

Us recomanem que, mentrestant, per a conèixer l'actualitat de la Federació ALLEM i del sector, visiteu les nostres xarxes socials, principalment Twitter.  @FederacioAllem

Llegir més

Assemblea General Anual 2021 de la Federació ALLEM

25 / 05 / 2021 

El passat dijous 20 de maig, la Federació ALLEM amb tots els directors /gerents i referents dels Grups de Treball de la federació, va celebrar l’Assemblea General anual. En aquesta es van tractar tots els temes establerts a l'ordre del dia i es va exposar tota la feina feta en tots els àmbits i grups de treball durant el 2020, objectius i pla de treball 2021. A més a més, per concloure, fou convidada la Sra. Carme Trilla, Presidenta de la Fundació Hàbitat3, que va oferir una reflexió sobre el dret a l’habitatge per les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables.

Llegir més

La Federació ALLEM us desitja Bones Festes i un millor any 2021

23 / 12 / 2020 

La Federació ALLEM us desitja Bones Festes i un millor any 2021.

Amb reconeixement i esperit transformador. Que aquest nou any vingui ple de noves oportunitats inclusives i d'una millora d la situació sanitaria. Acabem el 2020 amb reconeixement a tots els professionals i seguirem caminant junts cap a un nou any. Sempre al costat de les persones més vulnerables i en la defensa dels seus drets.


Llegir més

La Federació ALLEM fa balanç de l'any 2020 i un reconeixement als seus equips

20 / 12 / 2020 

El passat  17 de desembre, la Federació ALLEM va fer una sessió online per a fer balanç de l'any 2020 i un reconeixement als seus equips i professionals que els formen.

Llegir més

Les persones amb discapacitat de les Terres de Lleida, reclamen que es tinguin en compte els seus drets, amb la campanya #ComptaAmbMi

03 / 12 / 2020 

Les persones amb discapacitat de les Terres de Lleida, reclamen que es tinguin en compte els seus drets, amb la campanya #ComptaAmbMi.


Les persones amb discapacitat, les entitats i les federacions del sector de Lleida, celebren el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb la campanya unitària #ComptaAmbMi, que mostra testimonis reals de vivències i experiències durant la pandèmia de la COVID-19.


L’impacte de la COVID-19 i la manca de resposta de l’Administració davant d’algunes demandes han agreujat les situacions discriminatòries, la sensació d’oblit i el desemparament de les persones amb discapacitat, les seves famílies i els equips d'atenció directa.


Llegir més

ALLEM reclama que les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental, que viuen en llars residències, tinguin els mateixos drets en el desconfinament que la resta de la població

19 / 06 / 2020 

Actualment 1.100 persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental segueixen confinades en Llars Residències de la província de Lleida. Només tenen dret a sortir una hora al dia, acompanyades d’un professional, o veure a distància, durant mitja hora a la setmana, una persona de la família
L’entitat agraeix al Departament de Salut la cura que ha tingut de les Llars Residència, però demana que siguin tractats d’acord amb les seves singularitats

Llegir més

La Federació ALLEM i les entitats associades actuant per prevenir la propagació del COVID-19

15 / 03 / 2020 

Des de la Federació ALLEM estem al servei de les entitats federades i els i les professionals que hi treballen, que son els qui garanteixen els serveis socials de suport per les persones amb discapacitat, i altres situacions de vulnerabilitat, a les comarques lleidatanes.

Llegir més

Presentació a Lleida del “Llibre Blanc per a la Formació, Ocupació i Treball de les Persones amb Discapacitat i Especials Dificultats als Centres Especials de Treball de Catalunya.” per Dincat, AEES DINCAT i la Federació ALLEM

04 / 03 / 2020 

DINCAT Federació, AEES DINCAT i la Federació ALLEM, presenten a Lleida el “Llibre Blanc per a la Formació, Ocupació i Treball de les Persones amb Discapacitat i Especials Dificultats als Centres Especials de Treball de Catalunya.” 


El Llibre Blanc ha estat elaborat per IESE Business School, amb la col·laboració de l’Associació Empresarial d’Economia Social DINCAT i AMM FEINA Salut Mental 
Catalunya.


L’estudi apunta les claus d’un nou model d’integració social i laboral per a les persones amb discapacitat i especials dificultats. I alerta de les greus dificultats per accedir i mantenir un lloc de treball per a aquestes persones. 


Llegir més

Trobada de CETs d’ALLEM i visita a ACUDAM

09 / 02 / 2020 

El divendres, 7 de febrer, ACUDAM va acollir la primera trobada de Centres Especials de Treball que formen part de la Federació ALLEM. La Federació ALLEM compta amb 11 Centres Especials de Treball (CETs) que donen feina a més de 650 persones amb discapacitat. Va ser una jornada clau per poder compartir experiències, per fer xarxa entre les entitats i perquè cadascuna d'elles presentés els seus productes i serveis. 

Llegir més

Celebració unitària del dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a les Terres de Lleida

05 / 12 / 2019 

Dimarts 3 de desembre, les federacions i entitats del sector de la Discapacitat de Lleida, van celebrar unitàriament el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Des de les comarques de Lleida el missatge s’ha centrat amb el reconeixement dels drets de les persones, el finançament adequat dels serveis, l’envelliment i sentiment de soledat, una jubilació digna, un oci inclusiu i una sexualitat responsable i sense abusos.

Al matí, a la Sala d’Actes d’ ONCE Lleida, 7 persones amb discapacitat, de les diferents federacions i entitats participants, van llegir el manifest en primera persona. La violinista Dolors Ricart i Amanós va ser la responsable d’acompanyar el manifest amb peces musicals. I en aquest acte també hi va participar el Sr. Postu, com a personatge implicat amb les causes de les entitats socials del territori de Lleida. 

I  a la tarda, la jornada més festiva, a l’Orfeó Lleidatà, que va reunir també més d’un centenar de persones de les entitats del territori de Lleida. Amb la col·laboració dels alumnes de l’INS Ronda que van animar la jornada i els grups de teatre de la Fundació ASPROS i la Fundació ILERSIS que van representar dues obres. 

A més a més, no hi va faltar de berenar pels assistents, per part dels col·laboradors, Carrefour Lleida i Torrons i Mel Alemany.

Les entitats organitzadores de la jornada reivindicativa son: Federació ALLEM, ECOM, DOWN Lleida, FEPCCAT, FESALUT, ONCE Lleida, Salut Mental Catalunya – Coordinadora Terres de Lleida.

La Federació ALLEM i algunes de les entitats participants també ens adherim al manifest de Dincat, del CERMI i COCARMI i de la resta d’entitats de Catalunya.


Llegir més

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. La realitat de les persones amb discapacitat i les entitats

03 / 12 / 2019 

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, va ser instaurat per l’ONU el 1992. L‘ objectiu es promoure els drets de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la societat. Per aquest motiu la Federació ALLEM s'adhereix als manifests de les diferents entitats i federacions de la discapacitat de Catalunya i publica el següent article per reclamar  als governs competents i als nostres representants polítics, els canvis normatius necessaris, la planificació territorial dels serveis socials i el finançament públic suficient. 


Llegir més

Sessió de planificació estratègica d'ALLEM 2020-2021 amb Beethik

05 / 11 / 2019 

Representants, directors i gerents de totes les entitats de la Federació ALLEM,  posen focus a les prioritats estratègiques i el pla d'acció d'ALLEM 2020-2021. L'objectiu principal és avançar en la vertebració de la Federació i situar els eixos estratègics i pla d'acció a treballar fins el 2021.

Llegir més