La Federació ALLEM i les entitats associades actuant per prevenir la propagació del COVID-19

15 / 03 / 2020 

Des de la Federació ALLEM estem al servei de les entitats federades i els i les professionals que hi treballen, que son els qui garanteixen els serveis socials de suport per les persones amb discapacitat, i altres situacions de vulnerabilitat, a les comarques lleidatanes.

Llegir més

Presentació a Lleida del “Llibre Blanc per a la Formació, Ocupació i Treball de les Persones amb Discapacitat i Especials Dificultats als Centres Especials de Treball de Catalunya.” per Dincat, AEES DINCAT i la Federació ALLEM

04 / 03 / 2020 

DINCAT Federació, AEES DINCAT i la Federació ALLEM, presenten a Lleida el “Llibre Blanc per a la Formació, Ocupació i Treball de les Persones amb Discapacitat i Especials Dificultats als Centres Especials de Treball de Catalunya.” 


El Llibre Blanc ha estat elaborat per IESE Business School, amb la col·laboració de l’Associació Empresarial d’Economia Social DINCAT i AMM FEINA Salut Mental 
Catalunya.


L’estudi apunta les claus d’un nou model d’integració social i laboral per a les persones amb discapacitat i especials dificultats. I alerta de les greus dificultats per accedir i mantenir un lloc de treball per a aquestes persones. 


Llegir més

Trobada de CETs d’ALLEM i visita a ACUDAM

09 / 02 / 2020 

El divendres, 7 de febrer, ACUDAM va acollir la primera trobada de Centres Especials de Treball que formen part de la Federació ALLEM. La Federació ALLEM compta amb 11 Centres Especials de Treball (CETs) que donen feina a més de 650 persones amb discapacitat. Va ser una jornada clau per poder compartir experiències, per fer xarxa entre les entitats i perquè cadascuna d'elles presentés els seus productes i serveis. 

Llegir més

Celebració unitària del dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a les Terres de Lleida

05 / 12 / 2019 

Dimarts 3 de desembre, les federacions i entitats del sector de la Discapacitat de Lleida, van celebrar unitàriament el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Des de les comarques de Lleida el missatge s’ha centrat amb el reconeixement dels drets de les persones, el finançament adequat dels serveis, l’envelliment i sentiment de soledat, una jubilació digna, un oci inclusiu i una sexualitat responsable i sense abusos.

Al matí, a la Sala d’Actes d’ ONCE Lleida, 7 persones amb discapacitat, de les diferents federacions i entitats participants, van llegir el manifest en primera persona. La violinista Dolors Ricart i Amanós va ser la responsable d’acompanyar el manifest amb peces musicals. I en aquest acte també hi va participar el Sr. Postu, com a personatge implicat amb les causes de les entitats socials del territori de Lleida. 

I  a la tarda, la jornada més festiva, a l’Orfeó Lleidatà, que va reunir també més d’un centenar de persones de les entitats del territori de Lleida. Amb la col·laboració dels alumnes de l’INS Ronda que van animar la jornada i els grups de teatre de la Fundació ASPROS i la Fundació ILERSIS que van representar dues obres. 

A més a més, no hi va faltar de berenar pels assistents, per part dels col·laboradors, Carrefour Lleida i Torrons i Mel Alemany.

Les entitats organitzadores de la jornada reivindicativa son: Federació ALLEM, ECOM, DOWN Lleida, FEPCCAT, FESALUT, ONCE Lleida, Salut Mental Catalunya – Coordinadora Terres de Lleida.

La Federació ALLEM i algunes de les entitats participants també ens adherim al manifest de Dincat, del CERMI i COCARMI i de la resta d’entitats de Catalunya.


Llegir més

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. La realitat de les persones amb discapacitat i les entitats

03 / 12 / 2019 

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, va ser instaurat per l’ONU el 1992. L‘ objectiu es promoure els drets de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la societat. Per aquest motiu la Federació ALLEM s'adhereix als manifests de les diferents entitats i federacions de la discapacitat de Catalunya i publica el següent article per reclamar  als governs competents i als nostres representants polítics, els canvis normatius necessaris, la planificació territorial dels serveis socials i el finançament públic suficient. 


Llegir més

Sessió de planificació estratègica d'ALLEM 2020-2021 amb Beethik

05 / 11 / 2019 

Representants, directors i gerents de totes les entitats de la Federació ALLEM,  posen focus a les prioritats estratègiques i el pla d'acció d'ALLEM 2020-2021. L'objectiu principal és avançar en la vertebració de la Federació i situar els eixos estratègics i pla d'acció a treballar fins el 2021.

Llegir més

Sessió i debat sobre el Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024 a Catalunya, amb Fernando Fantova.

30 / 10 / 2019 

La Federació ALLEM, amb els directors, gerents i tècnics de les àrees implicades, i el consultor social expert, Fernando Fantova, han analitzat el Pla Estratègic de Serveis Socials que s'està construint pel 2020-2024.  Aquest és el darrer debat que forma part del conjunt de sessions que ha organitzat La Federació ALLEM amb Fernando Fantova i representats experts de les seves entitats, per reflexionar sobre el Pla i la situació del serveis socials i l'atenció a les persones a Catalunya.


Llegir més

Presentació dels estudis: "Atenció a la Persona amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament. Joves i Envelliment.". Per la Federació ALLEM i la Càtedra d'Innovació Social.

25 / 10 / 2019 

La Federació ALLEM, juntament amb la Càtedra de Innovació Social de la Universitat de Lleida, han presentat els resultats dels estudis "Atenció a la Persona amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament. Joves i Envelliment.". Els estudis han estat realitzats per la Càtedra sota la direcció de Carles Alsinet i col·laboració de Claudia Tejada i amb les aportacions de professionals de les entitats d'ALLEM. I han estat presentats a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social .

Llegir més

Formació sobre Sexualitat responsable per a persones amb discapacitat intel·lectual

17 / 10 / 2019 

El grup de treball de sexualitat de la Federació ALLEM ha organitzat aquesta formació sobre el Pla de sexualitat responsable per a persones amb discapacitat intel·lectual, impartida per la psicòloga experta, Belén Gutiérrez, Directora del Servicio de Protección de las Personas con Discapacidad (PROTEDIS).

Els professionals del territori i de les entitats de Lleida, han parlat sobre sexualitat responsable, del respecte a un mateix i cap als altres, i han après eines per a desenvolupar aquest Pla que serà una bona eina per prevenir i col·laborar amb els diferents agents implicats per prevenir actuacions d'abús a persones amb discapacitat.

Llegir més

La Junta de DINCAT i AEES DINCAT es reuneixen amb la Junta de Federació ALLEM per continuar treballant forts amb el sector

15 / 10 / 2019 

Ahir la Junta de la Federació ALLEM va rebre la visita de la Junta de DINCAT i AEES DINCAT a Lleida, amb Carles Campuzano, Victor Galmés i Manel Palou.

Les noves Juntes es reuneixen en una sessió de treball molt necessària per fer sinergies i per continuar avançant forts amb el sector. Aquesta sessió es va dur a terme al Restaurant DAVALL de la Llotja de Lleida, gestionat per Bo de Shalom de la Fundació ILERSIS.

I la jornada es va completar amb la visita a la llar residència "Casa Nostra" de la Fundació ASPROS, a Sudanell.Llegir més

La Federació ALLEM participa en el debat de Bases del Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024, de la Generalitat de Catalunya

03 / 10 / 2019 

Avui la Federació ALLEM ha assistit al debat del document de Bases del Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024, a Lleida.  El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya obre un procés participatiu com a referència nova per a la planificació del Sistema Català de Serveis Socials (SCSS) per als propers quatre anys, per donar resposta als reptes sociodemogràfics que l’actual estat de benestar ha d’afrontar: les desigualtats socials que la crisi econòmica ha consolidat, la feminització del risc de pobresa o exclusió, l’increment de l’envelliment, el sobreenvelliment, la discapacitat i la diversificació de la societat catalana i de les llars que la componen.

Les entitats de la Federació ALLEM seguiran presents en aquest procés participatiu de GenCat, fins el 14 de novembre, treballaran les propostes que s'hi exposen i presentaran les seves aportacions. 

Llegir més

Èxit de la jornada debat "Lleida, territori sostenible, comunitat inclusiva. Millora, col·laboració i aliances per una acció social més eficaç i eficient" amb Fernando Fantova

29 / 09 / 2019 

El passat 25 de setembre la Federació ALLEM va organitzar una jornada debat titulada "Lleida, territori sostenible, comunitat inclusiva. Millora, col·laboració i aliances per una acció social més eficaç i eficient" amb l'expert i consultor social, Fernando Fantova.

En aquesta jornada hi van ser convidades persones externes, agents socials del territori de Lleida, principalment per reflexionar sobre el canvi de model d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual (DI). I també van debatre sobre: És possible reinventar la comunitat? Estem entrant en una fase d' insostenibilitat? Cap a on anem? Com trenquem amb la rigidesa dels serveis? És la flexibilització dels serveis el camí per donar respostes i atenció real a les persones?

La jornada es va celebrar al Restaurant-cafeteria DAVALL de la La Llotja. Palau de Congressos de Lleida i l'esmorzar va ser servit per BO de Shalom de Fundació Privada Ilersis. I la participació va ser tot un èxit.

Aquesta sessió vol servir de precedent per seguir establint aliances de qualitat que permetin millorar l'eficàcia i l'eficiència dels Serveis Socials.

Agraïm a tothom la seva assistència: Acudam Fundació, Aspros, Fundació Privada Ilersis, Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí, Down Lleida Associació, Ccoo Lleida, Fete-Ugt Terres de Lleida, Salut Mental Catalunya. Coordinadora Terres de Lleida, Associació Alba,  Associació L'Estel de Balaguer, L'Olivera Cooperativa, Consell Comarcal de la Noguera, Universitat de Lleida (UdL) Càtedra Innovació Social UDL, PLANÇÓ, Talma, Fundació Privada Tutelar F. Alosa, Aspid Lleida, ACIDH Intel·ligència Límit, Treball, Afers Socials i Famílies. Generalitat de Catalunya.


Llegir més