La Federació ALLEM col·labora en la III Jornada de presentació dels TFG amb ApS

11 / 07 / 2019 

El passat 11 de juliol, la Federació ALLEM va assistir a la III Jornada de presentació dels TFG amb la metodologia ApS (Aprenentatge per servei), com a entitat col·laboradora de la Universitat de Lleida (UdL).

Aquest any, com a novetat i primer any,  la Federació ALLEM ha treballat amb alumnes Grau de Turisme, fet que ha permès ampliar la xarxa.

La inauguració de la Jornada ha anat a càrrec de la vicerectora, Paquita Santiveri, i de la vicedegana de Relacions Institucionals i Ocupabilitat de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la UdL, Eva Martín.

Tot seguit Núria Camps, coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació de la Universitat de Lleida ha presentat el projecte TFG-ApS. L’aprenentatge servei és aprendre fent un servei a la comunitat. Una proposta educativa que serveix als participants per formar-se tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

Els projectes que presentats amb la col·laboració d’ALLEM, varen ser:

* És més car viatjar amb discapacitat? Allotjament tradicional vs. Allotjament col·laboratiu. Chiara di Nolfo (Grau en Turisme).
* L’accessibilitat en el sector de l’allotjament turístic: Booking.com vs Airbnb. Sara Mostafa (Grau en Turisme).
* Anàlisi de la ruta “La Lleida Medieval” i proposta de millora per adaptar-la a persones amb discapacitats. Olga Guzmán (Grau en Turisme)

La resta de treballs realitzats per altres alumnes amb col·laboració d’altres entitats, van tractar temes com: L’assistència com a mesura de protecció idònia per a persones amb Síndrome de Down davant la incapacitació”, Economia circular i inserció laboral. Impacte de la roba de segona mà. El moviment cooperatiu a Ponent. Quatre cooperatives d’èxit. I la realitat del dret i l’accés a l’habitatge de persones vulnerables.

Finalment el torn d’intervencions es va tancar la participació de les entitats col·laboradores: Federació ALLEM, Associació Banc dels Aliments, Càritas, Associació Down Lleida, Arrels Sant Ignasi, Ponent Coopera, ACIM (Associació Catalana per la Infància Maltractada) i GESEC (Grup d'Estudis Societat, Salut, Educació i Cultura).

I l’acte es va concloure amb la intervenció del Degà de la Facultat de Dret i Economia de la UdL, Eduard Cristóbal.

Veure totes les notícies
Acte de presentació TFG APS 2019 Acte de presentació TFG APS 2019 2