Campanya Defensa'm d'Allem contra la vulneració de drets de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

14 / 02 / 2014 

Des del 2008 i fins avui estem patint les conseqüències d’una profunda crisi econòmica i de valors, que ha provocat l’increment de les situacions de vulneració de drets de les persones amb discapacitat i les seves famílies. Alhora, la seva situació econòmica personal i familiar és precària o ha empitjorat en molts casos.


Això ha significat un retrocés de trenta anys en la defensa dels drets i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.


En concret, s’ha produït una dràstica limitació d’accés a places noves de serveis de suport als que les persones tenen dret.


I, alhora, estem patint retallades significatives del finançament públic dels serveis de suport existents. Les "retallades" aplicades l’any 2010, encara vigents, representen una reducció del finançament públic dels centres especials de treball, en més d’un 35%, d’un 15% per als serveis d’habitatge, d'un 10% als serveis d’atenció diürna, d'un 20% al servei de suport a la pròpia llar i d'un 16% en educació especial.

 

El 2013, per acord de les presidentes i els presidents de la Federació ALLEM, vàrem posar en marxa la campanya Defensa'm! per fer visible socialment la situació i per demanar un pacte de govern als polítics lleidatans amb l’objectiu d’aconseguir una dotació pressupostària anual suficient per a la discapacitat.
 

A les comarques de Lleida vam recollir 47.000 signatures de suport. Els diputats de Lleida van registrar el 20 de març de 2014 l’entrada de les signatures al Parlament de Catalunya. A més, 34 ajuntaments lleidatans i 2 consells comarcals van aprovar i transmetre a la cambra catalana mocions de suport.

Gràcies a aquesta mobilització i a la solidaritat de la societat lleidatana, el 21 de maig de 2014 ens vam entrevistar amb Núria de Gispert, Presidenta del Parlament, i li vam traslladar les peticions del sector.


Posteriorment, el 6 de juny de 2014 vam dur a terme l’acció, "Encerclem els Ponts" que va reunir més de mil persones en una mobilització sense precedents en el sector de la discapacitat a Lleida. 

 


Veure totes les notícies
Volen amagar-me. Campanya Defensa'm!