Les entitats municipalistes es comprometen a potenciar la contractació socialment responsable.

22 / 02 / 2016 

La Federació de Municipis de Catalunya ha organitzat conjuntament amb l'ACM, i amb el suport de l'Associació Empresarial DINCAT i del CSITAL de Catalunya, una jornada per debatre les bones pràctiques en matèria de contractació pública socialment responsable.
Uns 200 assistents, principalment secretaris, interventors i tècnics que habitualment participen en els processos de contractació de les administracions locals, han assistit al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, amb una jornada que ha servit per posar sobre la taula la necessitat que la contractació pública esdevingui una eina efectiva per a contribuir a la compensació de desigualtats que es donen en el si de la nostra societat.
Així, des de l’ACM, es reitera el compromís de potenciar la contractació socialment responsable per lluitar contra la desigualtat social. Així, a tall d’exemple, l’ACM incorpora clàusules socials en la contractació de la central de compres i realitza accions formatives referents a aquest tema.
Durant la jornada, Joan Recasens, advocat, ha parlat sobre el posicionament jurídic des del sector de la discapacitat; i Víctor Bayarri, que ha presentat  la Guia pel foment d'una Contractació Inclusiva en l'ocupació de persones amb discapacitat amb especials dificultats, feta amb la col·laboració de  l'Associació Empresarial DINCAT, Federació Allem, SMC - Ammfeina i Associació Clúster Crèixer.
Abans de finalitzar la jornada s’ha dut a terme una taula de bones pràctiques en matèria de contractació administrativa socialment responsable.
Finalment, el secretari general de l’ACM i de la FMC, Marc Pifarré i Juan Ignacio Soto han estat els encarregats de clausurar la jornada.

Veure totes les notícies
Jornada Contractació Social Responsable Presentació Guia V. Bayarri Jornada Contractació - Taula