La Federació ALLEM i les entitats associades actuant per prevenir la propagació del COVID-19

15 / 03 / 2020 

Des de la Federació ALLEM estem al servei de les entitats federades i els i les professionals que hi treballen, que son els qui garanteixen els serveis socials de suport per les persones amb discapacitat, i altres situacions de vulnerabilitat, a les comarques lleidatanes.

 

En primer lloc volem fer públic un sincer agraïment i un reconeixement a la tasca que estan duent a terme els i les professionals dels diferents serveis socials de suport, que estan atenent les necessitats de les persones amb discapacitat del nostre territori en condicions d’excepcionalitat.

 

Seguint instruccions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, comuniquem que estan en funcionament i s’han reforçat els serveis d’habitatge següents: Suport a la Llar, Llar Residència i Residència per persones amb discapacitat intel·lectual i per persones amb problemes de salut mental. 

 

Els serveis que s’han hagut de suspendre temporalment són: Servei de Teràpia Ocupacional (STO), Servei de centre de dia Ocupacional d’Inserció (SOI), Centres de Dia d’Atenció Especialitzada (CAE), els Clubs socials i els serveis Prelaborals, així com, també, els CDIAPS.

 

Les entitats lleidatanes han elaborat el seu propi material informatiu, adaptat a la seva realitat, comunicant a les persones usuàries dels serveis i a les seves famílies les mesures preses que afecten específicament als seus centres i serveis. Us aconsellem fer el seguiment d’aquesta informació a la pàgina web i les xarxes socials de l’entitat de referència de la vostra comarca.

 

Aquesta situació també afecta al funcionament ordinari de la Federació ALLEM. Per motius de prevenció i per responsabilitat, hem suspès fins a nou avís les accions formatives i les reunions presencials de grups de treball professionals. No obstant això, l’equip de la Federació ALLEM estem a disposició per informar i atendre les consultes de les entitats federades.

 

Per últim, agraïm la tasca de representació del sector i d’informació que s’està duent a terme per part de DINCAT Federació i AEES DINCAT i des de La Confederació . I ens sumem a la reivindicació de DINCAT demanant a les administracions públiques un pla de xoc amb mesures específiques per garantir l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual. Vegeu-ho a la Nota de Premsa del dia 13 de març 2020 

 

Us facilitem els enllaços amb les darreres comunicacions de la Generalitat de Catalunya relatives als serveis socials de suport per a persones amb discapacitat. 

 

Comunicats del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies


Protocol de coordinació i mesures d’actuació pels serveis de Llar amb suport i Servei de suport a l’autonomia a la pròpia llar.

 

Us recomanem fer el seguiment de la informació oficial actualizada a la pàgina web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i del Departament de Treball Afers Socials i Famílies.

http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/  

https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/


Trobareu el recull d'informació actualitzada del sector, a la pàgina web de la Federació DINCAT

https://www.dincat.cat/coronavirus/


També adjuntem l'última nota de premsa emesa per la Federació DINCAT en relació al pagament del 100% dels serveis d'atenció a les persones.Altres informacions complementaries d'actualitat sobre el COVID19 i mesures:


https://www.lamoncloa.gob.es/consejodeministros/resumenes/Paginas/2020/170320-pg-consejo.aspx

Veure totes les notícies
COVID 19 - ALLEM