La Federació ALLEM participa en la 6a edició de la Fira de l'Ocupació de la Universitat de Lleida

09 / 05 / 2019 

El dimecres dia 8 de maig la Federació ALLEM va participar en la 6a edició de la Fira de l’Ocupació de la Universitat de Lleida - UdL Treball amb l'objectiu de donar a conèixer la tasca de les entitats que conformen la Federació i oferir als estudiants la possibilitat d'aconseguir oportunitats laborals.  

La fira posa a disposició de l'alumnat, aproximadament, unes 130 empreses on poder entregar els seus currículums i fer entrevistes. I obre al públic tres espais del cercle universitari: Edifici Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, l'Edifici Polivalent i el Campus Agroalimentari, Forestal i Veterinari, amb l'objectiu d'apropar la fira a altres campus universitaris de la ciutat. I a més a més, la Universitat organitza tallers i conferències durant la jornada, oberts a tots els públics.

Persones col·laboradores i referents d'algunes de les entitats d'ALLEM com per exemple ASPROS, ACUDAM, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i de l'Associació ALBA, van atendre les consultes dels visitants, sobre els perfils que poden sol·licitar de forma regular les entitats. El motiu principal d'aquest fet és que la Federació ALLEM no presta el servei de borsa de treball a les entitats associades, sinó que és el departament de recursos humans de cada entitat qui en rep els currículums i fa les entrevistes personals.

Els perfils que sovint sol·liciten les entitats són: 
-Joves amb formació universitària: Dret, Economia, Administració i Direcció d’Empreses, Psicologia, Pedagogia, Infermeria i Fisioteràpia, Treball Social, i Comunicació. 
-Joves amb formació professional de grau mitjà o superior / certificat de professionalitat: mòduls d’administració i gestió, sanitaris, i d’activitats físiques i esportives. 
I han de ser persones amb valors, sensibilitat social i capacitat per al treball en equip. 

Les entitats d'ALLEM ofereixen als seleccionats, formació i experiència en l’àmbit dels serveis socials, possibilitat de pertinença a organitzacions socials i estabilitat en el lloc de treball, possibilitat de creixement personal i professional. 
El balanç és molt positiu, ja que cada any, alguna de les 17 entitats incorpora a la seva plantilla, almenys un parell de joves universitaris entre els quals han presentat el seu currículum el dia de la Fira.

Aquest any, la novetat és que la Universitat de Lleida també porta la Fira del Treball al Campus Universitari  d'Igualada que també pertany a la UdL. Aquesta fira, es durà a terme el 16 de maig, amb l'objectiu d'ampliar les possibilitats i oportunitats laborals als estudiants.

Veure totes les notícies
Estand Fira UdL 2019 Fira UdL  Edifici Polivalent ASPROS Fira UdL 2019 Fira UdL Treball Entitats entitats fira treball udl