La Federació ALLEM s'adhereix al Manifest del 3 de desembre "Prou congelacions i retallades, és hora de donar solucions"

04 / 12 / 2018 

La Federació ALLEM s'adhereix al Manifest del dia 3 de desembre amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Sota el títol, "Prou congelacions i retallades, és hora de donar solucions", l' Associació Empresarial d'Economia Social (AEES Dincat) , i les diferents entitats del Tercer Sector, Ecom, Federació Catalana d'Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars, Salut Mental Catalunya, Unió Catalana de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, Entitats Catalanes d'Acció Social, Cooperatives d'Iniciativa Social i Coordinadora de Centres per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual de Catalunya, declaren que des del 2009, han viscut una realitat complicada i difícil a causa de la congelació i retallada de les tarifes amb les que la Generalitat de Catalunya finança els serveis d’ atenció a aquestes persones. No obstant, el conjunt de treballadors dels diferents serveis han treballat amb el mateix compromís i professionalitat per seguir oferint els mateixos serveis a les persones, amb la menor afectació possible.

Davant la gravetat de la situació, s'ha traslladat al Govern de la Generalitat, de manera reiterada i des de múltiples instàncies, la necessitat d’un pla urgent de recuperació que inclogui un increment de preus per aturar aquesta pèrdua continuada dels últims deu anys. És urgent descol·lapsar el sector, per no comprometre més l’atenció a les persones i poder millorar les condicions salarials dels professionals.

Fins a data d’avui, el Govern de la Generalitat ha donat negativa a acordar un pla de recuperació. Però no podem seguir assumint, exigim l'actualització i increment de les tarifes per recuperar el poder adquisitiu perdut des del 2009 com a via necessària per garantir la qualitat d’atenció a les persones, la sostenibilitat dels serveis i les condicions laborals dels professionals.

Una dècada després, s'espera del Govern de la Generalitat diligència i compromís per revertir la greu situació denunciada.

Podeu adheriu-vos al Manifest fent click  AQUÍ

Veure totes les notícies
Manifest Associació Alba Bugaderia Ilersis Manualitats