La nova Junta de la Federació ALLEM es reuneix amb el Conseller Chakir el Homrani a Lleida

15 / 11 / 2018 

La nova Junta de la Federació ALLEM en representació de les persones amb discapacitat, les famílies i les entitats  federades de les comarques de Lleida, s'ha reunit amb el H. Conseller Chakir el Homrani.  La reunió ha estat convocada pel Director dels Serveis Territorials de TASiF, Sr. Joan Santacana, donant resposta a la demanda de la Federació. 

També ha assistit a la reunió el Sr. Ramon Farré, Delegat del Govern de la Generalitat a Lleida.

 En representació de totes les entitats federades, la nova Junta de la Federació ALLEM ha presentat  al H. Conseller Chakir el Homrani les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual de les comarques de Lleida en els àmbits de suport a la infància, etapa educativa, atenció diürna, accés al treball, accés a l'habitatge, i necessitats específiques per les persones amb situació de deteriorament i envelliment. 

També li ha demanat una interlocució tècnica reglada amb el seu Departament, amb l'objectiu de revisar i fer evolucionar la cartera de serveis, d'acord amb l'atenció centrada en la persona i l'evolució de les organitzacions centrades en les persones.

I referent a la demanda de serveis de suport de les persones al territori,  la Junta li ha exposat l'evolució de les entitats socials federades de caràcter comarcal i, en concret, han posat de manifest el nombre de persones usuàries amb trastorn mental, com a realitat en creixement. La Federació ALLEM  dona suport i comparteix les demandes que li vàrem transmetre a través de la Federació DINCAT i l’AEES DINCAT, organitzacions de les quals  en forma part. 

La relació de les demandes que li vàrem formular des de l'AEES DINCAT són:

Estudi IESE - situació dels Cets socials a Catalunya - propostes de revisió i millora dels suports per l'accés al treball per les persones amb DID i TM
Subvencions per al treball protegit - CETs - previsió per al 2019 i SS - increment SMI
Augment de mòduls dels serveis concertats,
Sistema d'acreditació d'entitats i serveis,
Planificació de l'assignació de places noves i sistema d'accés a les places noves,  i acció concertada social amb entitats d'iniciativa social i sense ànim de lucre.    

Les propostes que la Federació ALLEM ha presentat al Conseller estan encaminades a garantir els drets de les persones ateses per les entitats federades, amb una voluntat clara de treballar per la inclusió comunitària cap a un model centrat en la persona, contribuint a la transformació social de les comarques lleidatanes.

La nova Junta Directiva ha convidat al Conseller a visitar  les entitats de la Federació.

      Veure totes les notícies
      Reunió Conseller Ilersis Padrins Servei Talma