XI Jocs Special Olympics 2018 de Catalunya – MILLOR QUI HO INTENTA

08 / 10 / 2018 

Des de la seva fundació l’any 1968, els Special Olympics és l’esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual i un estímul al treball diari, el premi a les diferents competicions locals i territorials i una excel·lent oportunitat per demostrar a la societat les capacitats i els valors dels atletes amb discapacitat i, per tant, aconseguir complicitats solidàries i de respecte.
A més, són un punt de trobada d'atletes, entrenadors, famílies i societat civil perquè els Jocs són competició però també convivència, activitats socials, lleure i sobretot reconeixement pel paper que les persones amb discapacitat intel·lectual juguen a la nostra societat. L’objectiu és acabar amb la discriminació que hi ha darrera de les persones amb discapacitat intel·lectual i reconèixer el potencial atlètic del col·lectiu.
L’onzena edició dels Jocs Special Olympics que ha tingut lloc a la Seu d’Urgell i Andorra, del 4 al 7 d'octubre, ha comptat amb una participació d'un total de 1.500 esportistes de 15 països,  dels quals 1.239 són de Catalunya, 700 voluntaris, i 400 tècnics esportius i delegats.
Les disciplines esportives que s'han disputat són: Atletisme, Bàdminton, Bàsquet, Ciclisme, Futbol Sala, Gimnàstica, Handbol, Hoquei, Judo, Natació, Petanca, Programa Young Atletes, Tennis i Tennis Taula.
Les entitats de la Federació ALLEM que han participat en els XI Jocs SOCatalunya 2018 són: 
ACUDAM (Mollerussa) 17 esportistes, amb les especialitats de Bàsquet i Petanca.
Associació ALBA (Tàrrega) 15 esportistes, amb les especialitats de Futbol Sala, Natació i Tennis Taula.
Associació L’ESTEL, (Balaguer) 24 esportistes, amb les especialitats de Petanca, Bàsquet, Gimnàstica Rítmica, i Natació.
Fundació ASPROS (Lleida), 47 esportistes, amb les especialitats de Bàsquet, Futbol Sala, Petanca , Bàdminton i Tennis taula.
Taller CLAROR (La Seu), 16 esportistes, amb les especialitats de Petanca i Atletisme.
TALMA (Juneda) 7 esportistes, amb les especialitats de Bàdminton i Tennis Taula.
ADDA (Vielha) 8 esportistes, amb l’especialitat d’Atletisme.
LLAR STA. ANNA (Castell del Remei, 1 esportista, amb l’especialitat de Petanca.
L’OLIVERA (Vallbona de les Monges) 1 esportista, amb l’especialitat de Natació.
Molt orgullosos dels atletes de les comarques lleidatanes, ja que han aconseguit medalles de tots els colors i amb totes les especialitats. Felicitats a tots els participants sou els nostres campions i campiones.
Vegeu un recull de fotografies dels Jocs amb aquest LINK

Veure totes les notícies
Bandera torxa Inauguració Cloenda