La Federació ALLEM, organitza les XVIII Jornades Tècniques, que tractaran sobre Reptes dels serveis socials per a les persones amb discapacitat.

Data: 28 d'octubre 2017

Horari: de 9 a 13.30h.
Lloc: Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera Universitat de Lleida. Campus de Cappont
Organitza: Federació Allem

La Federació ALLEM, organitza les XVIII Jornades Tècniques, que tractaran sobre Reptes dels serveis socials per a les persones amb discapacitat.
Les Jornades tindràn lloc el 28 d’octubre, a partir de les 9 hores, al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida (Campus de Cappont).
Hi intervindran diversos experts i expertes que abordaran aspectes com les entitats associatives en la construcció dels serveis socials universals, projectes vitals desenvolupats en la comunitat, recomanacions i criteris de cribatge per iniciar un procediment de modificació de la capacitat i model flexible d’inserció laboral, entre d’altres.

PROGRAMA

9:00h. ACOLLIDA
9:15h. INAUGURACIÓ a càrrec de les Autoritats
9:30h. PONÈNCIA INAUGURAL Las entidades asociativas de la discapacidad en la construcción de los servicios sociales universales FERNADO FANTOVA. Consultor Independent. Vinculat al moviment associatiu de la discapacitat i al desenvolupament comunitari, a Europa i Llatinoamèrica. Educador social i doctor en sociologia. Presenta: MAITE TREPAT. Gerent de l’Associació Alba.
10:30h. ESMORZAR
11:00h. PONÈNCIES SIMULTÀNIES I DEBAT
 I. Por una vida interesante y buena: Facilitando proyectos vitales desarrollados en comunidad y construyendo una organización centrada en las personas
ESTER ORTEGA. Directora de la Fundación Tuya.
Presenta: ALBERT ESTEBAN. Psicòleg de l’Associació Alba.
II. Recomanacions i criteris de cribratge per iniciar un procediment de modificació de la capacitat, com una mesura excepcional de protecció
VICTÒRIA MONELL. Gerent de la Fundació Malats Mentals de Catalunya i Presidenta de l’Associació Encaix. Presenta: XIMENA ORTEGA. Psiquiatra de Sant Joan de Déu Terres de Lleida.
III. Un model flexible d’inserció sociolaboral: Suports per al treball adequats a les necessitats canviants de les persones
 FINA PONS. Directora d’Ocupació i Treball d’Amadip Esment Fundació. NEUS LLABRÉS. Coordinadora Tècnica del Servei Ocupacional d’Amadip Esment Fundació.
 Presenta: ÀNGEL DACHS. Psicòleg USAP de la Fundació Privada Aspros. 
 IV. La sexualitat: Obrim diàlegs per a la promoció de la salut sexual i afectiva
 ISABEL PINA. Psicòloga. Associació L’Estel de Balaguer.  NÚRIA ESTEVE. Psicòloga. Associació Alba de Tàrrega.  MELISA SASSI. Psicòloga. Associació Acudam de Mollerussa.
 Presenta: GEMMA DEULOFEU. Psicòloga. Especialista en sexualitat en l’àmbit de la discapacitat.
 V. Els trastorns de la conducta: propostes per a un abordatge en positiu amb infants i joves
 VANESSA PERA. Coordinadora del CSMIJ de Lleida. Professora associada a la UdL en el Màster de Psicologia General Sanitària.
Presenta: ALBA JOVÉ. Psicòloga CRAE Les Garrigues i USAP de l’Associació Talma.
 13:30h. CLOENDA
 ANTONI MATEUS. President de la Federació ALLEM.

Veure totes les activitats