Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat - 3 de Desembre

08 / 12 / 2015 

La Federació Allem, Down LleidaEcom Lleida, Fepccat Lleida, FeSalut, Once i S.M.C. Coordinadora terres de Lleida, com a representants de les persones amb alguna discapacitat de les Comarques lleidatanes, hem commemorat conjuntament i de manera unitària, el dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a Lleida.

Seguint la tònica dels anys anteriors, a la programació de les activitats organitzades, les persones amb discapacitat són les protagonistes, però tothom hi ha estat convidat a participar-hi.

A la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida, persones amb discapacitat dels diferents centres participants han dut a terme la lectura del manifest, demanant de manera directa i clara, el respecte dels seus drets en els àmbits de la salut, l’educació, l’habitatge, el treball i l’accessibilitat.

Amb el manifest reivindiquem l’adequació dels serveis de suport a les necessitats de les persones, d’acord amb les seves capacitats, els recursos necessaris i el finançament públic adequat perquè això sigui possible.

 I també denunciem com a especialment greus per a les persones els efectes del copagament dels serveis d’habitatge concertats; i les llistes d’espera, per accedir a serveis d’atenció diürna o d’habitatge, o a un lloc de treball amb suport, perquè avui no es poden crear places noves d’aquests serveis, per manca de finançament públic.

A la Federació Allem també ens hem sumat, com a membres que som de la Federació Dincat, al manifest que el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) ha preparat amb el lema "Perquè els drets de les persones són el primer"

 

 

Veure totes les notícies
Lectura Manifest Cartell