Allem demana reforçar la perspectiva de gènere i discapacitat de forma transversal

08 / 03 / 2016 

El Dia Internacional de la Dona va sorgir de les activitats dels moviments obrers a finals del segle XX a l’Amèrica del Nord i Europa. Des de llavors, el 8 de març, Dia Internacional de la Dona ha adquirit una dimensió global per a les dones dels països desenvolupats i en desenvolupament per igual. El creixent moviment internacional de les dones, enfortit per quatre conferències mundials de les Nacions Unides sobre la dona, ha ajudat a què la seva commemoració ofereixi l'oportunitat d'incrementar el suport als drets i la participació de les dones en les esferes política i econòmica.

El 8 de març, ha passat a ser una data de reflexió sobre els progressos assolits, una crida al canvi, i una celebració dels actes de valor i determinació presos per dones corrents que han tingut un paper extraordinari en la història dels seus països i les seves comunitats

En el marc d'aquesta commemoració, la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya impulsen la campanya Compromís amb l'equitat de gènere, per ser divulgada per les institucions i entitats, com ara la Federació Allem, que s’hi adhereixin a través dels mitjans de comunicació propis, insercions a la premsa i les xarxes socials.  

La Federació Allem, això no obstant, vol revalorar el següent decàleg de reivindicacions, que any rere any anem demanem als nostres governants i a la mateixa societat, treballar-hi per aconseguir la plena igualtat.

  • Reforçar la perspectiva de gènere i discapacitat de forma transversal en totes les polítiques públiques de les administracions estatal, autonòmica i municipal.
  • Disseny i implementació de programes específics de salut femenina adreçats a les dones amb discapacitat.
  • Accés a una formació de qualitat.
  • Accés a un lloc de treball adequat a les capacitats de la dona, amb l'aplicació, quan sigui necessari, de mesures d'acció positiva.
  • Igualtat salarial.
  • Presència dels drets de les dones amb discapacitat i malaltia mental a les reivindicacions d'entitats feministes i / o en defensa de la dona, sindicats i altres agents socials.
  • Activitats educatives per prevenir la violència de gènere, molt més elevada en el col·lectiu de dones amb discapacitat i malaltia mental.
  • Programes de suport a la mare amb discapacitat i malaltia mental.
  • Un accés sense barreres a productes i serveis adreçats a les dones com, per exemple, moda, perruqueria i estètica, entre d'altres.
  • Major presència i visibilitat de les capacitats femenines de les dones amb discapacitat i malaltia mental en els mitjans de comunicació.
Podeu veure la Declaració Institucional de la Generalitat al pdf ajunt.

Veure totes les notícies
Targeto