La col·laboració de l’Associació Amisol amb CatalunyaCaixa genera 3 nous llocs de treball per a persones amb discapacitat

16 / 03 / 2016 

L’ajut de 60.000 euros concedit per CatalunyaCaixa a l’Associació Amisol ha fet possible  la creació d’una secció d’envasat i comercialització de pèl·let de fusta
La nova línia ha permès la creació de 3 nous llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual a Solsona
Només iniciar la producció ja s’han venut unes 25 tones de pèl·let fabricat amb de biomassa provinent del Solsonès i del Berguedà
Solsona, 16 de març de 2016.- L’Associació Amisol ha incorporat 3 persones amb discapacitat intel·lectual al seu Centre Especial de Treball que gestionen una nova línia d’activitat: l’envasat i comercialització de pèl·let de fusta. Es tracta d’un combustible provinent de l’aprofitament de la biomassa amb un nivell molt baix d’emissions de CO2 i que es pot utilitzar tant per a estufes domèstiques com per a calderes industrials.
Aquesta nova activitat de l’associació ha estat possible en part a l’ajut de 60.000 euros de CatalunyaCaixa. Aquest projecte d’inserció laboral va ser seleccionat el 2015 com a beneficiari d’un fons que l’entitat financera destina a programes socials.
Ara el projecte és una realitat. Amb l’ajut de CX, AMISOL ha incorporat la maquinària necessària, que consisteix en una tremuja d’entrada del producte, cintes transportadores, una màquina envasadora, una màquina termosegelladora pel tancament dels sacs i una màquina enfardadora per embalar els palets.
A més de la inserció laboral d’aquestes 3 persones amb discapacitat intel·lectual, la nova línia permet la rotació d’altres treballadors del centre que adquireixen així noves habilitats.
Gràcies al seu treball, ara ja surten les primeres produccions de pèl·let de fusta envasades des d’AMISOL amb la marca pròpia Amisolets. Just acabada d’iniciar-se la comercialització, ja s’han venut unes 25 tones de producte. Es tracta d’una producció plenament de proximitat, ja que tota la biomassa prové del Solsonès i del Berguedà.
Amb aquest projecte, AMISOL diversifica activitats i optimitza recursos humans en un sector que coneix per experiència i per generació de subproductes. Alhora, també fomenta l’aprofitament energètic dels recursos naturals, un sector en creixement a la comarca i a la resta del país.
El Centre Especial de Treball (CET) de l’Associació AMISOL és una empresa d’integració laboral per a persones amb discapacitat que tenen dificultats d’accés al món del treball ordinari. L’objectiu principal del centre és realitzar un treball productiu amb la finalitat d’assegurar un treball digne, remunerat, i adequat a les capacitats de cada treballador/a alhora que els proporciona l’accés als serveis socials mitjançat les activitats d’ajustament personal i social convenients.
Actualment la plantilla està formada per 47 persones distribuïdes en diferents activitats: indústria serradora, fabricació de palets, confecció de manipulats industrials, gestió d’un bar-cafeteria i, ara, l’envasat i comercialització de pèl·let de fusta.
L’Associació AMISOL és una entitat privada sense ànim de lucre, creada a Solsona l’any 1976, dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat residents a la comarca del Solsonès i altres poblacions veïnes. La seva missió és vetllar per l’exercici ple dels drets de les persones amb discapacitat i oferir-los tota mena de serveis i suports que els permetin assolir el màxim desenvolupament humà, la plena inclusió social i la millora de la qualitat de vida basada en la seva realització personal.   
Per a les persones adultes amb discapacitat intel·lectual al Solsonès AMISOL és l’única entitat que presta servei d’atenció específica, tant en l’àmbit assistencial i d’habitatge com en l’àmbit laboral.
CatalunyaCaixa va seleccionar com a beneficiari el projecte de l’Associació Amisol a partir de l’avaluació del compliment d’uns paràmetres que l’entitat aplica per a determinar la idoneïtat de projectes, d’acord amb la seva visió i valors.
En aquest sentit, el projecte dóna resposta a una necessitat social d’una importància rellevant, com és la preservació i creació de llocs de treball de persones amb discapacitat, alhora que afavoreix el desenvolupament del territori.
El projecte encaixa perfectament en la filosofia de banca de proximitat, en què CatalunyaCaixa col·labora amb entitats arrelades al territori que fan una gran tasca social d’actuació local.
Per a la seva selecció també es va destacar l’actuació socialment eficient d’AMISOL, la seva capacitat d’influència pel que fa a la sensibilització social i la possibilitat d’actuar de catalitzador d’altres iniciatives en aquest mateix àmbit, que podrien transcendir a d’altres zones.

Veure totes les notícies
Conveni CatalunyaCaixa amb l'Associació Amisol Pelets Amisolet