Carles Capdevila escriu un conte sobre la invenció de l'Arrugat, una galeta amb valor social de l'Associació Alba

16 / 11 / 2015 

L'obrador de galetes El Rosal de l’Associació Alba va acollir el passat dia 15 de novembre, la presentació del conte “L’arrugat, quina troballa més dolça”, escrit pel periodista i director del diari ARA Carles Capdevila, amb les il·lustracions de Vero Cendoya i publicat per l’Editorial La Galera.

El conte explica la història verídica del Lluís, una persona amb discapacitat que treballava a l’obrador artesà El Rosal de Tàrrega, un projecte social de l’Associació Alba on donen ocupació a persones amb dificultats. Al Lluís no se li donava gaire bé fer les neules, les arrugava i les amuntegava en una safata. Aquelles sobres la gent de l’obrador les trobava molt bones i finalment van decidir comercialitzar-les amb el nom d’Arrugats. Actualment l’arrugat és un 70% de la producció de El Rosal.

De la història d’aquesta neula imperfecta i de la capacitat de posar en valor els petits fracassos i saber-los transformar en èxits, el periodista Carles Capdevila n’ha creat un conte amb una història paral·lela protagonitzada per dos germans.

A la presentació hi han participat l’autor del conte, Carles Capdevila, la il·lustradora Vero Cendoya i el protagonista de la història, el Lluís, així com l’equip de professionals que treballen actualment a l’obrador.

Carles de Ahumada, president de l’Associació Alba, ha agraït especialment la implicació desinteressada de l’autor i la il·lustradora en aquest projecte i ha recordat que el conte era un somni de fa molts anys que per fi s’ha fet realitat.

Núria Cendoya, responsable de l’obrador El Rosal, ha posat en valor el treball de les persones que treballen a l’obrador i la necessitat de vendre molts arrugats per tal de poder crear nous llocs de treball per a persones amb especials dificultats.

Per la seva part Carles Capdevila ha explicat que ha escrit el conte amb l’ajuda dels seus dos fills de 7 i 13 anys que també són protagonistes del conte juntament amb el Lluís. “Hem volgut explicar no només la història del Lluís sinó també aquest missatge meravellós que és que coses aparentment imperfectes poden ser molt bones” ha dit Capdevila. I ha afegit: “ha sigut un plaer escriure un conte on s’explica aquesta història màgica, que confirma que en la diferència hi ha la riquesa, que les aparences enganyen i que cal tenir una mentalitat oberta per trobar la bellesa i la dolçor allà on s’amaguen”. L’autor ha animat a tothom a regalar aquest conte per a fer arribar aquest missatge als més petits.

Pel que fa a la tasca que fan les entitats socials com Alba, Capdevila ha comentat que és una feina imprescindible per la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies  i que cal que totes elles reivindiquin encara més el seu paper.

 Al final de la presentació l’autor, la il·lustradora i el mateix Lluís han signat el conte per a totes aquelles persones que l’han volgut comprar.

El conte “Els Arrugats, quina gran troballa” es pot trobar a les llibreries de tota Catalunya i els dies 20, 21 i 22 de novembre sortirà en una edició especial amb un paquet d’arrugats amb el Diari ARA.

Veure totes les notícies
L'Arrugat Grup Galetes El Rosal Signatures conte