Constitució del nou Consell Municipal de Persones amb Discapacitat a Lleida

31 / 05 / 2016 

El tinent d’alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha presidit el dimarts  31 de maig la constitució del nou Consell Municipal de Persones amb discapacitat, del qual és membre la Federació Allem. En la sessió constitutiva s’ha informat dels nous membres de l’òrgan, que l’integren 45, entre entitats de caràcter específic, general, sindicats, col·legis professionals, tècnics municipals, altres administracions o representants dels diferents grups municipals, entre altres.
Xavier Rodamilans ha remarcat l’interès, la participació i les sinèrgies creades fins ara en aquest àmbit social i ha convidat les entitats a seguir treballant per avançar en l’accessibilitat i la inclusió de les persones amb diversitat funcional. 
També s’ha valorat la proposta de revisió i de canvis dels Estatuts. El que s’ha pretès és globalitzar i adaptar els seus objectius i funcions als del Consell Municipal de Benestar i Acció Social, així com donar més cobertura i participació a les entitats, les associacions i les federacions membres del consell. 
L’objectiu del consell és el de crear espais d’oportunitats per definir accions de forma coordinada i operativa amb els membres que integren el consell, creant espais de debat mitjançant taules de treball. En la reunió, s’ha establert la proposta de treball per aquest 2016 i per al 2017, que té com a un dels eixos principals la Guia de recursos i serveis per a persones amb discapacitats a Lleida. 
Referent a la Guia de Recursos i Serveis per a persones amb discapacitat a Lleida, el treball sobre aquesta eina, posada en marxa al mes de desembre passat, ha de permetre valorar i analitzar els recursos i els serveis, detectar les necessitats i prioritzar els recursos. A més, ha de definir les actuacions fins al 2017. 
En el decurs de l’acte, també s’ha establert un cronograma d’actuacions en què s’estableix el seguiment del treball sobre la guia i la formació dels grups de treball, entre altres.

Veure totes les notícies
Constitució del Consell  Municipal de Persones amb discapacitat - La Paeria Formalització assistents - Consell Municipal persones amb discapacitat