La Federació ALLEM col·labora amb els primers treballs de final de grau de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de Lleida, amb metodologia (ApS)

13 / 07 / 2017 

El passat 12 de juliol, la Facultat de Dret, Economia i Turisme va acollir la 1a. Jornada de presentació dels treballs fi de grau TFG amb la metodologia aprenentatge i servei ApS. Per realitzar aquests treballs, l'estudiantat ha fet estades en diferents entitats socials, a través de l'ODEC. Les tres entitats col·laboradores en aquesta primera experiència han estat la Federació ALLEM, l’Associació Antisida de Lleida i l’Associació Dret a Morir dignament.

 La inauguració de la Jornada ha anat a càrrec del rector de la UdL Roberto Fernández i de la degana de la FDET Maria José Puyalto.

Tot seguit Núria Camps, vicedegana de relacions institucionals i ocupabilitat de la FDET ha presentat el projecte TFG-ApS. Una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte. Així, els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

Els projectes que es varen presentar són:

 Revisió de les figures de modificació de la capacitat de la persona a la llum de la Convenció internacional de Drets humans de les persones amb discapacitat, de Laura Bernal (Grau en Dret).

 Anàlisi de la comptabilitat de costos dels serveis de Suport a la Llar i de Teràpia Ocupacional. Cas aplicat a la Federació Allem, (Fundació ASPROS i Associació TALMA)  de Manru Chen (Grau en ADE).

 Incidencia del VIH/SIDA en la contratación de los seguros de personas, de Andrea Souto (Grau en Dret).

 Pautes per a la futura despenalització i regulació de l'eutanàsia, d'Anna Cazorla (Grau en Dret).

 Anàlisi del règim jurídic de les clàusules socials en la contractació pública, de Josep Maria Giménez (Grau en Dret).

El torn d’intervencions es va tancar la participació de les entitats col·laboradores: Federació ALLEM, Associació Antisida de Lleida i Associació Dret a Morir dignament (DMD) de Lleida.

Veure totes les notícies
Jornada Fi de Grau Aps - UdL Autoritats UDL Entitats EStudiants