Presentació de l’Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2017 a Lleida

18 / 03 / 2018 

La Confederació Empresarial del Tercer Sector l’ha presentat a Lleida l’Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2017, en un acte a l'auditori de la Diputació amb les intervencions de Joan Santacana, director de Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, i Paco Cerdà, diputat provincial a la Diputació de Lleida i regidor de l'Ajuntament de Lleida que ha tancat l’acte.

Durant la presentació, el president de La Confederació, Joan Segarra, ha apel·lat els responsables polítics a apostar per un sistema de serveis socials amb un finançament adequat i també ha destacat la necessitat d’aprofitar les directives europees de contractació pública per construir un model català de col·laboració público-social per la provisió de serveis a les persones que contribueixi a assolir els nivells de qualitat d’ocupació desitjats. 

Joan Segarra també ha subratllat la dimensió socioeconòmica de les organitzacions no lucratives, que presten serveis bàsics per a l’Estat de Benestar garantint l’eficiència dels recursos públics i el màxim retorn social, en base a models de gestió propis de l’economia social. 

La Laia Grabulosa, Directora de La Confederació, i la Montse Fernández, Directora de l'Observatori del Tercer Sector, han fet una resum dels principals resultat de la recerca que reflexa l’Anuari.

L’observatori també posa de manifest que la tendència a l’homogeneïtat en termes de condicions laborals i salarials té a veure amb la regulació existent.

La bretxa salarial de gènere és poc significativa en xifres globals, però s’incrementa substancialment en els càrrecs de direcció i gerència, un tram en què les dones cobren un 13% menys que els homes. 

El sector dona feina a 92.000 persones, el 56% de les quals a temps parcial.

No hi ha diferències significatives entre homes i dones pel que fa a la contractació indefinida, i pel que fa al tipus de jornades, un 60% de les dones treballen a temps parcial respecte el 47% dels homes.

Més informació AQUÍ

Veure totes les notícies
Presentació Anuari Fitxa anuari