Presentació dels estudis: "Atenció a la Persona amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament. Joves i Envelliment.". Per la Federació ALLEM i la Càtedra d'Innovació Social.

25 / 10 / 2019 

La Federació ALLEM, juntament amb la Càtedra de Innovació Social de la Universitat de Lleida, han presentat els resultats dels estudis "Atenció a la Persona amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament. Joves i Envelliment.". Els estudis han estat realitzats per la Càtedra sota la direcció de Carles Alsinet i col·laboració de Claudia Tejada i amb les aportacions de professionals de les entitats d'ALLEM. I han estat presentats a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social .

La presentació ha estat a càrrec del president de la Federació ALLEM, Joan Ramon Saura i la coordinadora de la Federació, Assumpta Fortuny.

L'estudi de joves amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID) mostra la situació actual del jovent durant la transició a la vida adulta -de l’escolarització obligatòria a la formació i al món del treball- i les expectatives i necessitats que tenen, respecte als serveis de suport d’ atenció diürna o a l’habitatge. Els professionals del grup que han presentat l'estudi han estat: Montse Baró, Directora SOI/STO - Fundació Aspros. Montse Andreu, Pedagoga - associació Alba. Ester Minguella, Pedagoga - Acudam.

En l'estudi d'envelliment es revisen les tipologies de serveis existents, s’estudien experiències d’adaptació d'aquests a les necessitats de persones grans o que pateixen deteriorament i es demostra com aquestes persones amb DID necessiten suports específics. Els professionals del grup que han presentat l'estudi han estat: Mercè Huguet, Psicòloga STO - Acudam. Gemma Fabregat, Cap de Discapacitat Intel·lectual i Trastorns de Conducta - Sant Joan de Déu Terres de Lleida. Mª José Utrero, Directora tècnica STO - Fundació Aspros.

Podeu llegir els estudis complets a través del següent LINK.

Ver todas las noticias
Presentació estudis ALLEM UDL Presentació estudis ALLEM UDL Presentació estudis ALLEM UDL